NCERT Solutions for Class 9th: Ch 9 The Accidental Tourists (Moments)


NCERT Solutions for Class 9th: Ch 9 The Accidental Tourists (Moments)



ABOUT  WRITER(Bill Bryson)


William McGuire Bryson OBE Hon FRS Is An Anglo-American Author Of Books On Travel, The Language, Science, And Other Non-Fiction Topics. Born In The United States, He Has Been A Resident Of Britain For Most Of His Adult Life, Returning To The United States Between 1995 And 2003.

→BORN: 8 December, 1951 in Des Monies, Lowa.

→GENRES: Travel, English Language, Science

→CHILDREN: Four

→RESISDENCE: Hampshire, England

→SPOCE: Cynthia Billen(1975).



MEANINGS

1. Evident—Clear
2. Consternation—Terror
3. Budge—Slighest Movement
4. Extravagantly—Lavishly
5. Dumbstruck—(search in dictionary)
6. Fluttery—(search in dictionary)
7. Oblivious—Forgetfullnes
8. Concourse—The Open Control Area In a Large Building
9. Gashed—A Long And Deep  Cut
10. Lavish—Extravagant
11. Recline—Inclination
12. Clawing—Catch By Claw
13. Prop—Assistance
14. Perch—To Place High Up
15. Drenched—To Make Wet
16. Suckling—To Imbibe
17. Amused—Entertained
18. Suave—Polite
19. Seismic—An Earthquake
20. Esteemed—Respected



SUMMARY

'The accidental tourist' is a humorous story. The Author, Bill Bryson, Told his experiences as an air Traveller. He was a confused person. he goes many times to find the lavatory in a cinema but ends up standing In an alley on the wrong side of selflocking door. he often forgets the number of his hotel room and goes 2-3 times a day at the hotel reception to Enquire about it. once he went to England with his family for a week on Easter. On the airport he remembered that he had a discount card in his carry bag. he tried to open the bag and pulled the zipper harder. the zip broke and the bag opened abruptly. everything in his bag rained out and spread here and there. his wife was shocked to find her husband so absentminded. he had many such experiences while on board. once he found himself helplessly in the crash position when he leaned over to tie his shoe laces and someone in the seat ahead of him threw his seat back into full recline. on another occassion, he knocked soft drinks into the lap of a lady sitting beside him. the worst experience he had was when he got his mouth, chin, gums and tounge blue coloured. he was writing some thoughts on a sheet of paper. he fell into conversation with a lady sitting next to him. he had put his pen in his mouth. it leaked and his mouth was covered with ink. he did not realize it until he went to the lavatory. the narrator was so Fed up with his eating habits that he preferred not to eat while on board. his wife used to take some precautions. she told the children to take the lid off the food for daddy or put their hoods up when daddy cut his meat. he often forgot to ask for air miles. he could never take benefits from the discount schemes. it was his state of mind that he missed his golden opportunity yo avail himself of first class flight to Bali.



SOME  QUESTIONS


1. Bill Bryson, ‘I Am, In Short, Easily Confused,’ What Examples Has He Given To Justify This?

ANS-Bill Bryson Returns To His Hotel Desks Two Or Three Times In A Day And Asks About His Room Number. This Shows Brysons’ Confusion.



2. What Happens When The Zip On His Carry-On Bag Gives Away?

ANS-When The Zip Of His Carry-on Bag Gives Away, The Side Of The Bag Flew Open And Everything Within Newspaper Cuttings, Magazines, Passport, English Money Was ejected Over An Area About The Size Of Tennis Court.



3. Why Is His Finger Bleeding? What Is His Wife’s Reaction?

ANS-The Author’s Finger Is Bleeding Because His Finger Had Gashed On The Zip Of His Bag. His Wife Looked Him with Surprise.



4. How Does Bill Bryson End Up In A ‘Crash Position’ In The Aircraft?

ANS-Bill Bryson Leaned Over To His Shoelace, Just At That Moment Someone In The Seat Ahead Of Him Threw His Seat Back, And The Author Ends Up In A ‘Crash Position’ In The Aircraft.



5. Why Do His Teeth And Gums Look ‘Navy Blue’?

ANS-His Teeth And Gums Look ‘Navy Blue’ Because He Was Suckling On His Pen And His Pen Had Leaked up.



6. Bill Bryson ‘Ached To Be Suave’. Is He Successful In His Mission? List His ‘Unsuave’ Ways.

ANS-Bill Bryson Is Not Successful In His Mission. He Get Himself In a Car And Close The Doors Without Leaving 14 Inches Of Coat Outside, Wear Light Coloured Trouser And He Has Various Times Sat In Chewing-Gum, lcream And Motor-Oil Etc.



7. Why Do you Think Bill Bryson’s Wife Says To The Children, “Take The Lids off The Food For Daddy”?

ANS-Bill Bryson’s Wife Says To The Children, “Take The Lids off The Food For Daddy” Because Bill Bryson Is About To Cut His Meat.



8. What Is The Significance Of The Tittle?

ANS-The Title Suggests About The Various Strange And Accidental Experiences of The author During Travel. So The Title Is Significance.



TAGS-
NCERT Solutions for Class 9th: Ch 9 The Accidental Tourists (Moments),
Class 9 The accidental tourist solution,
The accidental tourist solution,

the accidental tourist,

the accidental tourist cbse class 9,

the accidental tourist class 9,

the accidental tourist class 9 summary in english,

the accidental tourist class 9 summary,

the accidental tourist cbse class 9 summary in hindi,

the accidental tourist animated,weathering the storm in ersama class 9 moments,

ncert,

the beggar 12 class special english,

class 9 moments
















Comments

Popular posts from this blog

MCENT AUTO REFRESH PAGE HACK

[20mb}Free Download PUBG Highly Compressed Game File For Pc-100% Work

Information Technology Code-402 Class 10th Sample Papers

ABOUT US